<style>.lazy{display:none}</style>Великобританія: посольство в Києві. Переклад документів для британського посольства | Київпереклад

Великобританія: посольство в Києві. Переклад документів для британського посольства

Бюро Київ Переклад професійно виконує переклад документів для посольства Великобританії з / на іноземні мови для замовників у Києві та в усіх містах України.

Посольство та візовий Центр Великобританії в Україні

Адреса: місто Київ, вулиця Десятинна, 9;

Час роботи: понеділок-п’ятниця з 09:00 до 17:00;

Прийом відвідувачів: тільки за попереднім записом (подачa документів);

Контакти: для рекомендацій та отримання загальної інформації

Телефон для абонентів, які перебувають в межах України:

  • Тел: +380 44 490 3660
  • Факс: +380 44 490 3662

Електронна пошта:

  • посольство: ukembinf@gmail.com
  • консульский відділ: commercial.kyiv@gmail.com 

Як дістатися посольства Великобританії (розташування на мапі Києва)

Трохи про історію посольства Великобританії в Києві, Україна

Великобританія – перша з країн ЄС, яка визнала незалежність України взимку 1991 року. Офіційно дипломатичні відносини між Україною та Великобританією остаточно встановилися 10 січня 1992 року.

Фото посольства в КиєвіУ Києві Великобританія запустила роботу свого Генерального консульства ще в листопаді 1991 року, а в січні місяці 1992 року воно вже трансформувалося в Посольство. У свою чергу, Україна відкрила в Лондоні того ж року своє посольство. З того часу відносини між двома країнами ставали все тіснішими як на двосторонньому, так і багатосторонньому рівні.

А вперше ще в 1917 році до Києва прибуло представництво Великобританії на чолі з Джоном Багге і головою Британської військової місії в Києві майором Дж. К. Фіцвільямсом.

Цікаво, що з 1934 року в будівлі, де сьогодні знаходиться посольство Великобританії, розміщувалося консульство Королівства Італії в Києві.

Якщо заглибитися ще трохи в історію, то стане відомо, що в 1941 році, після окупації Києва німецькими загарбниками, будинок за адресою вул. Трьохсвятительська 23 був переданий Союзу українських письменників, який очолювала Олена Теліга.

Крім цього, в період із 1942 до 1943 року приміщення займала німецька тютюнова компанія.

Після звільнення Києва в 1943 році, цей будинок знову став «спецприміщенням». Будівля використовувалася для різних цілей: для закритих прийомів, для поселення високопоставлених осіб, які свого часу відвідували Київ. Тут зупинялися такі гості, як Йосип Броз Тіто, Фідель Кастро, Індіра Ганді та Насер.

У 1992 році Будинок став новим місцем розташування Британського Посольства в Києві. У вересні 1992 року з першим офіційним візитом завітав міністр закордонних справ України до Великобританії. На зустрічі відбувалися важливі переговори з представниками міністерств Великобританії, а також з представниками ділових кіл країни, були вперше підписані двосторонні документи.

Про діяльність Британського посольства в Україні

Із самого початку свого існування посольство Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії в Україні всіляко підтримує посилення та розвиток британсько-українських торговельних зв’язків, також надає консульські послуги для британських громадян в Україні та втілює в життя велику двосторонню програму, яка полягає в співпраці в сфері безпеки.

З 2000 року кількість бажаючих відвідати Великобританію непохитно зростає. Це було однією з причин введення системи онлайн подачі заявок для отримання віз із 1 жовтня 2006 року, яка дозволяє вибирати зручний для себе час і дату співбесіди.

На сьогодні послом від Великобританії в Україні є Джудіт Гоф. Вона приступила до виконання своїх обов’язків посла в середині вересня 2015 року. Попередньо, у 2013-2014 роках, Джудіт Гоф працювала директором департаменту Східної Європи та Центральної Азії в Міністерстві закордонних справ Великобританії.

До обов’язків посла входить представляти Її Величність Королеву, а також британський уряд в Україні, посол є відповідальною особою за напрямок діяльності посольства та прилеглих до нього відділів, включаючи політичну роботу, медійні та культурні відносини, торгово-інвестиційні питання, візові та консульські послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *